Wat is belangrijk om te regelen voor je verhuizing?

Een verhuizing kan een complex proces zijn, maar met een goede planning en organisatie kun je het soepel laten verlopen.

Belangrijke verhuischecklist:

1. Budget:
Bepaal je budget vóór de verhuizing en houd hier rekening mee bij het plannen van de hele verhuizing.

2. Verhuisdatum:
Kies een geschikte datum voor de verhuizing en maak op tijd een reservering bij een verhuisbedrijf of bij je vrienden en familie.

3. Verpakkingsmateriaal:
Verzamel voldoende verhuisdozen, noppenfolie, tape, en labels om je spullen in te pakken. Maak eventueel met een polaroidcamera foto’s van de inhoud van de dozen voordat je ze dichtplak en plak deze op de doos. Zo zie je, zonder de dozen open te maken, wat erin zit!

Contact opnemen

eindinspectie woning

4. Opruimen en sorteren: 
Ga door al je bezittingen heen en beslis wat je wilt houden, verkopen, doneren of weggooien. Begin hier ruim van tevoren mee, zodat je voldoende de tijd hebt.

5. Adreswijzigingen: 
Geef je adreswijziging door aan de juiste instanties, zoals de gemeente, postkantoor, bank, verzekeringen, abonnementen en andere belangrijke contacten.

6. Nutsvoorzieningen: 
Neem contact op met de energieleveranciers, watermaatschappij, internet- en kabelprovider om je verhuizing door te geven en regel de afsluiting op je oude adres en aansluiting op je nieuwe adres.

7. Verhuisverzekering: 
Overweeg het afsluiten van een verhuisverzekering om je bezittingen tijdens het transport te beschermen. Controleer ook of je inboedelverzekering nog van toepassing is op je nieuwe woning en regel de opstalverzekering voor de nieuwe woning. 

8. Overdracht huur- of koopwoning: 
Als je een huurwoning verlaat, zorg dan voor een tijdige opzegging van het huurcontract. Als je een koopwoning verlaat, regel dan de overdracht bij de notaris.

9. Verhuisbedrijf of zelf verhuizen:
Beslis of je een verhuisbedrijf wilt inhuren of zelf wilt verhuizen. Als je een verhuisbedrijf wilt inhuren, zoek er dan een die aan je wensen en budget voldoet. Gaan je vrienden of familie helpen? Schakel deze dan ook op tijd in!

10. Voorzieningen op nieuwe adres:
Controleer of alle benodigde voorzieningen op je nieuwe adres aanwezig zijn, zoals internet, telefoonlijnen, nutsvoorzieningen en eventueel benodigde meubels of apparaten.

11. Verhuisdag:
Zorg voor voldoende hulp op de verhuisdag zelf. Label de verhuisdozen duidelijk per kamer en zorg voor een gestructureerde aanpak bij het inladen van de spullen in de verhuiswagen. Denk ook alvast na over een snack en drinken voor de hulptroepen.

12. Schoonmaak:
Denk erover na of je eerst gaat schoonmaken of eerst gaat verhuizen. Het kan handig zijn om in de ochtend eerst de woning schoon te maken en dan pas te verhuizen. Plan ook een schoonmaakbeurt in voor je oude woning nadat al je spullen zijn verhuisd. Zo laat je de woning schoon en netjes achter.

Contact opnemen

Makelaar Heerhugowaard

Dit is een algemene checklist, dus afhankelijk van jouw specifieke situatie kunnen er andere taken zijn die je moet regelen. Met een vooruitgedacht plan zorg je in ieder geval voor minder zorgen tijdens je verhuizing.